MANOU KERSTING

MANOU
KERSTING

ACTEUR, MUZIKANT,
KUNSTSCHILDER

Manou Kersting voorstellen lijkt overbodig. Hij schittert in Crimiclowns, Matroesjka's, Undercover (nu op één) en nog talloze andere producties. Maar hij heeft ook nog een onbekende kant waar hij nu mee naar buiten komt: kunstschilder. 

MANOU KERSTING

Terug in de tijd

In de jaren '60 en '70 was Manou Kersting doorgaans de slechtste leerling van de klas. Hij was bezig met tekenen, shows in elkaar steken voor verjarende leerkrachten, zich uitleven op piano en contrabas, drummen, ... In elk geval: van de officiële wenselijke schoolwerkzaamheden kwam niet veel in huis.

Zijn debuut op het professionele podium was als dertienjarige contrabassist in het jazz/zigeunerorkest van zijn vader, Gregor Joseph Kersting.

Op negentienjarige leeftijd besloot hij om acteur te worden en werd hij aangenomen op Studio Herman Teirlinck.

Na zijn theateropleiding kon hij zijn muzikaliteit mee nemen in zijn theaterprojecten W.A.C.K.O./Off The Record waar hij mee rondtoerde in de jaren '90, maar door de drukke acteeragenda raakte wel de drang om te tekenen en te schilderen langzaam uitgedoofd. 

Manou Kersting samen met Chiel Van Berkel als absurd komisch ensemble W.A.C.K.O. in de jaren '90

MANOU KERSTING

Maar passie laat zich niet negeren

Zes jaar geleden, na een carrière van 30 jaar als acteur en theatermaker, kreeg Manou de niet opzij te schuiven aandrang om opnieuw zuurstof te geven aan zijn eerste liefde: de beeldende kunst.

Een acteur is genoodzaakt een project te verwezenlijken in groep. Maar het werken aan een schilderij is voor Manou een avontuur dat hij ongestoord in zijn eentje kan beleven in zijn atelier. De tijd staat letterlijk stil en het schildersdoek laat op een bepaald moment wel weten dat het af is... het is een totaal andere ervaring dan acteren of musiceren.

Als beeldend kunstenaar heeft Manou zichzelf opgeleid. Hij baseert zich technisch vooral op wat hij in zijn jeugd gezien en geleerd heeft van zijn vader die - naast violist - ook abstract beeldend kunstenaar was en mede oprichter van G58.

MANOU KERSTING

Na veel vrijblijvend geëxperimenteer in zijn atelier in Antwerpen besloot hij in 2017 om ervoor te gaan en een reeks te maken om te exposeren. Na ongeveer 16 maanden in een solotrip te zijn gedoken heeft hij nu een twintigtal schilderijen klaar waar hij mee naar buiten komt.

Manou Kersting exposeert vanaf de tweede helft van maart in kunstgalerij NATIONAL 55 in de Antwerpse modebuurt. We zouden zeggen: ga zeker eens kijken!


MANOU KERSTING
HANDS & HEADS / SPEAK

Expositie van 22.03.2019 tot 14.04.2019

NATIONAL 55
Art Gallery

Prekersstraat 55
2000 Antwerpen

Info & openingsuren: www.national55.com

NATIONAL 55

A R T   G A L L E R Y | E V E N T   L O C A T I O N

Prekersstraat 55
2000 Antwerpen
www.national55.com

MTTR

MTTR

"WHERE ANALOGUE KEYS MEET DIGITAL FINGERS"

Micky Peeters speelde toetsen bij Birds That Change Colour, maar gaat voor zijn eigen project een meer elektronische weg op. Zijn debuutalbum maakte hij samen met CJ Bolland (Magnus). Een unicum, want Bolland producet zo goed als nooit platen van andere bands. Dus: check it out!

MTTR

MTTR is, zoals het de beste muzikale projecten betaamt, het resultaat van een spontane ontmoeting op een dronken feestje. Na een bevlogen nachtelijk gesprek over analoge synths nodigt Micky technoproducer CJ Bolland uit in zijn thuisstudio in Antwerpen. Wat hij niet verwacht, is dat CJ een week later ook daadwerkelijk aan zijn deur staat. Er wordt verder verbroederd over een gedeelde liefde voor vintage synths en al gauw worden de krachten verenigd en een uniek project is geboren.

Door CJ's productieskills krijgen de analoog ingespeelde demo's van Micky een eigentijds laagje. De vintage geluiden worden opgeknipt en door de mangel gehaald: where analague keys meet digital fingers.  Verder leveren nog enkele straffe gastmuzikanten hun bijdrage, waaronder Guy van Nueten op piano en Hugo Bogaerts (Wizards Of Ooze) op sax en fluit en Shiani Bolland (zus van...) op vocals. 

Moet er nog draad zijn: Micky Peeters en CJ Bolland in hun enigszins eclectische studio

MTTR

Live

Intussen is het solo-project uitgegroeid tot een vierkoppige live-band die de plaat vanaf maart 2019 zal voorstellen:

Micky Peeters : keyboards, talkbox, vocals / Bert Hornikx (Astronaute): drums, electronica, keyboards / Shiani Bolland : vocals en keyboards / Edward Capel : Sax.

Concertagenda:

MTTR // at // Kinky Star
Zaterdag 23 maart 2019 van 21:00 - 00:00
Kinky Star, vlasmarkt 9 , Gent

MTTR Album Release Show + CJ Bolland Vs Raphael B2B DJ-set
Donderdag 28 maart 2019 van 20:00 - 01:00
PEKFABRIK, Kattenberg 93, 2140 Borgerhout

MTTR // at // Cafee Cabron
Donderdag 11 april 2019 van 21:00 - 03:00
Cafee Kabron, Kaasrui 1, 2000 Antwerpen


Voor info en bookings: 
MTTR
tel: +32 479 95 10 10
contact.mttr@gmail.com 
www.mttr-music.com

KAS

A R T  &  E V E N T S

Wandeldijk 32 
2050 Antwerpen
www.kas.be

WHAT TO DO?

CHECK DE FFWD MAGAZINE SELECTIE

Abonneer en krijg iedere nieuwe editie GRATIS in jouw mailbox!

FFWD MAGAZINE is een nieuw online cultuurmagazine. Heel visueel en niet te veel tekst. Dus zonder veel leeswerk snel op de hoogte: wat moet het nog meer zijn?  

In iedere editie wordt een selectie beeldende kunst, theater, muziek, fotografie, design, fashion,... op een handige scrollbare manier bij elkaar gebracht. De oudere edities verzamelen we integraal en proper gesorteerd in ons archief. Simpel!  

Kleine voetnoot: de redactie is een bende creatieve types onder elkaar dus verwacht geen uiterst punctuele verschijningsdata ;-) Het nieuwe nummer kan er 2 weken later al staan, of 6 weken later. Maar het komt!  

En de kleine voetnoot hebben wij daarenboven handig opgelost: abonneer je GRATIS en krijg iedere nieuwe editie in jouw mailbox. 

UITGAANSKALENDER

Suggesties voor onze kalender? Mail een korte tekst en foto naar:
kalender@ffwdmagazine.com

ADVERTEREN

Voor meer info over onze advertentiemogelijkheden:
adverteren@ffwdmagazine.com


Coverpicture: Fezbot2000

© Copyright 2019 FFWD magazine - All Rights Reserved

Made with Mobirise web page maker